RAAMBEKLEDING

 

Vakkundig ophangen en leveren van alle bekende merken raambekleding waaronder de volgende soorten:

Lamellen
Met lamellen kunt u de lichtinval en de inkijk van buitenaf traploos regelen. U kunt kiezen uit verticale en horizontale lamellen in verschillende kleuren en materialen: stof (verticaal), kunstof (verticaal), hout (horizontaal) en aluminium (beiden). Horizontale lamellen, oftewel jaloezieën, zijn vaak beter bekend onder de naam Luxaflex. Dit is geen productnaam, maar een merknaam en zeker niet de enige fabrikant. Lamellen in een badkamer of andere ‘natte’ ruimte zijn uit speciale materialen en stoffen verwerkt, om roesten te voorkomen. Voor toepassing in dakramen worden speciale zijgeleiders gemonteerd.

Rolgordijnen
Een rolgordijn is er voor ieder budget en brengt direct sfeer én zonwering in iedere ruimte. Een rolgordijn is leverbaar in vele maten, kleuren en dessins, in stof, linnen of polyester, lichtdoorlatend of juist verduisterend. Afhankelijk van uw smaak kiest u een rechte of een schulprand aan de onderkant. Het is tevens mogelijk een rolgordijn in een dakraam te monteren, met of zonder geleiderails. Rolgordijnen met name verduisteringsgordijnen, kunnen aan de zijkanten wat krom gaan trekken. Om dit te voorkomen kunt u kiezen voor een geleiderail aan de zijkant. Hierdoor wordt bovendien het verduisteringseffect geoptimaliseerd.

Vouwgordijnen
Een tussenvorm tussen rolgordijnen en de traditionele gordijnen en vitrage is het vouwgordijn. Bovendien hebben vouwgordijnen een chique en tegelijkertijd moderne uitstraling. Een vouwgordijn is leverbaar in diverse stoffen, transparant als vitrage of wat ‘steviger’ als gordijnen. Afhankelijk van uw stofkeuze en smaak kunnen vouwgordijnen worden voorzien van ingestikte of opgestikte baleinen. Vouwgordijnen zijn over het algemeen goed te wassen.

Plissés
Een plissé is eigelijk een mooie, eigentijdse combinatie tussen een luxaflex en een rolgordijn. Een plissé is gemaakt van stof, deze kan transparant, semi-transparant of verduisterend zijn. Het is zelfs mogelijk te kiezen voor een plissé die aan de achterkant een metallic laagje heeft, waardoor het prima functioneert als zonwering. Doordat de plissé van stof is gemaakt is het eenvoudig mogelijk deze in afwijkende vormen in te passen, bijvoorbeeld bij een schuin of rond raam in de nok. ook is het mogelijk om de plissé met geleiderails in een dakraam te monteren.